Obama busca el vot hispà amb una visita a Puerto Rico. (Foto: Reuters)
Obama busca el vot hispà amb una visita a Puerto Rico. (Foto: Reuters)
Puerto Rico

Obama visita Puerto Rico per guanyar-se el vot hispà de cara al 2012

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha visitat oficialment Puerto Rico 50 anys després d'haver-ho fet un altre inquilí de la Casa Blanca, John F. Kennedy, el 1961. El propòsit oficial de la visita és impulsar una solució per l'estatus polític de l'illa, que ara mateix és un estat lliure associat, però en el rerefons també hi ha aconseguir el vot hispà el 2012, quan Obama opta a la reelecció.

Actualitzat
50 anys després d'haver-ho fet un altre president dels Estats Units, Barack Obama ha visitat Puerto Rico. I ho ha fet amb la vista posada a aconseguir un vot hispà, el dels ciutadans de Puerto Rico que viuen als Estats Units, que el pot ajudar a la reelecció el 2012.

Tal com va fer John F. Kennedy el 1961, Obama ha visitat l'estat associat i s'ha reunit amb el govern local per parlar d'economia i d'una consulta popular sobre l'estatus polític de l'illa, una qüestió que, en un discurs breu pronunciat a l'aeroport, Obama ha descrit com una prioritat i ha dit que donaria suport a allò que decideixin els porto-riquenys.

Aquest era el propòsit oficial de la trobada però a ningú se li escapa que viatjar fins a l'estat associat li pot valdre a Obama les simpaties dels porto-riquenys que viuen als Estats Units, un vot hispà que pot ser clau de cara a la reelecció el 2012. Als Estats Units, hi viuen 4 milions de ciutadans procedents de Puerto Rico, dels quals 857.000 resideixen a Florida, un estat rellevant en el procés electoral per convertir-se en president dels Estats Units.
Anar al contingut