Hannover

Obama elogia Merkel per la crisi dels refugiats: "Està en el costat correcte de la història"

Barack Obama ha assegurat que Europa i Estats Units han d'avançar en el Tractat de Lliure Comerç que té una forta oposició sobretot a Alemanya

RedaccióActualitzat

Barack Obama continua la seva gira europea, i aquest migdia ha arribat a Hannover, a Alemanya on fa una visita oficial amb l'objectiu de rellançar el Tractat de Lliure Comerç entre els Estats Units i Europa.

La cancellera alemanya Angela Merkel l'ha rebut amb una cerimònia d'honors militars al Palau Reial de Herrenhausen d'aquesta ciutat del nord d'alemanya i a la tarda han visitat la fira industrial d'Hannover.

La visita de dos dies d'Obama a Alemanya és l'última parada d'un viatge de sis dies per tractar d'apuntalar les aliances dels Estats Units que Obama considera claus pel creixement del comerç, per derrotar Estat islàmic i per compensar l'agressió Russa a Ucraïna i Síria.

Aquesta és una trobada prèvia a la cimera informal que es farà aquest dilluns, en què també participaran Hollande, Cameron i Renzi, per tractar diversos conflictes com el de Síria, Líbia i Ucraïna, i la crisi de refugiats.

Obama elogia Merkel per la gestió de la crisi dels refugiats

El President Barack Obama, en roda de premsa, ha elogiat com ha portat Merkel la crisi migratòria d'Europa, en la qual milions de refugiats han fugit de la guerra i la pobresa a l'Orient Mitjà i a l'Àfrica:

"Ella està en el costat correcte de la història en això. En aquest món globalitzat, és molt difícil per a nosaltres simplement construir murs."

Obama a favor d'avançar en el Tractat de Lliure Comerç

Barack Obama ha assegurat que Europa i Estats Units han d'avançar en el Tractat de Lliure Comerç que té una forta oposició sobretot a Alemanya:

"L'Angela i jo estem d'acord que els Estats Units i la Unió Europea hem de tirar endevant les negociacions pel Tractat de Cooperació de Comerç i Inversions Trans-atlàntic del qual en parlarem més aquest vespre. En les nostres converses bilaterals hem discutit sobre la importància d'augmentar el creixement econòmic a l'eurozona, que és vital per l'economia global, inclosa la nord-americana".

Obama rebutja crear una zona de seguretat a Síria per qüestions "pràctiques"

El president Barack Obama, ha rebutjat la possibilitat de crear una zona de seguretat al nord de Síria per qüestions "pràctiques", perquè implicaria prendre militarment gran part del país.

El president ha destacat que el seu rebuig no es basa en una "objecció ideològica" sinó una mera "qüestió pràctica", ja que és molt complex establir una zona de seguretat amb èxit, ja que cal destacar un gran nombre de tropes de terra, controlar moviments i establir controls.

Merkel declara que han d'intentar assegurar l'acord de Pau de Minsk

Per la seva banda, Angela Merkel, ha dit que l'alto el foc a l'est d'Ucraïna no era estable, i ha afegit que ella i el president EUA, Barack Obama, han discutit formes d'assegurar l'acord de pau de Minsk:


"Estem per l'acord de Minsk i posem molta importància en la seva aplicació tan aviat com sigui possible. Encara no tenim cap alto el foc estable i hem d'avançar en el procés polític i discutir detalladament els passos a seguir."

Manifestants contraris al Tractat de Lliure Comerç

Després de tres anys de negociacions, el Tractat de Lliure Comerç es troba en un dels moments més complicats. A Alemanya, precisament, és on hi ha més oposició. Al desembre, 250.000 persones van sortir a Berlín en contra de la firma de l'acord, i aquest dissabte, a Hannover, se'n van manifestar 90.000, 35.000 segons la policia. Els que s'oposen al tractat de lliure comerç tenen por de baixar els estàndards dels productes, la protecció del consumidor i el mercat de treball.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut