Washington

Obama titlla Wikileaks de deplorable i irresponsable en converses telefòniques amb Calderón i Erdogan

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha guardat silenci, si més no de cara al públic, des que el passat 28 de novembre van començar a veure la llum milers de cables diplomàtics nord-americans a través del web Wikileaks. Aquest dissabte, però, s'ha sabut què en pensa. Qualifica el web de deplorable i les filtracions, d'actes d'irresponsabilitat. Així els ha definit, segons un comunicat de la Casa Blanca, en converses telefòniques amb el president mexicà i el primer ministre turc. Tots tres han coincidit a destacar que aquestes revelacions no havien d'afectar la cooperació entre els seus països.

Actualitzat
La filtració per part de Wikileaks de 250.000 cables provinents d'ambaixades i consolats nord-americans arreu del planeta ha posat l'administració dels Estats Units en l'ull de l'huracà de molts governs mundials.

El president Barack Obama s'havia quedat fins ara en un segon terme i no havia entrat a valorar les revelacions. La Casa Blanca, però, ha fet públic aquest dissabte un comunicat en què assegura que el president ha tractat telefònicament aquest tema amb el seu homòleg mexicà, Felipe Calderón, i amb el primer ministre de Turquia, Recep Tayip Erdogan, països que apareixen mencionats a les filtracions.

Obama considera Wikileaks deplorable i que ha actuat amb total irresponsabilitat. El president nord-americà ha aprofitat les converses per apagar focs i assegurar-se que les relacions entre el seu país i Mèxic i Turquia no es veuran afectades per les filtracions.

El mandatari turc ha encarregat a experts legals del seu partit que estudiïn possibles accions legals contra Wikileaks i contra els diplomàtics nord-americans autors dels cables que afecten Turquia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut