Barack Obama amb Hillary Clinton
Barack Obama amb Hillary Clinton (Reuters)
Estats Units

Obama sobre Clinton: "No hi ha hagut mai un home o una dona tan ben preparat per ser president"

El president crida a la unitat i a la mobilització per derrotar el cinisme i la por de Trump

RedaccióActualitzat

Crida de Barack Obama a la unitat i la mobilització per derrotar Donald Trump. En un llarg discurs davant la convenció demòcrata de Filadèlfia, el primer president afroamericà de la història dels EUA s'ha declarat preparat per passar el testimoni a la que seria la primera dona presidenta del país. Obama ha elogiat la seva secretària d'Estat i ha dit que és la millor candidata per presidir el país.

"Puc dir amb certesa que no hi ha hagut mai cap home, ni cap dona, ni jo, ni Bill, ningú tan ben preparat com Hillary Clinton per servir com a president dels Estats Units."

Obama ha defensat el seu llegat polític i ha descrit els EUA com una terra d'acollida, davant del missatge d'odi, por i ira que, segons ell, ofereix el candidat republicà

"Aquest any, en aquestes eleccions, us demano que us uniu a mi per rebutjar el cinisme, per rebutjar la por, per convocar el millor de nosaltres per escollir Hillary Clinton com la pròxima presidenta dels Estats Units i per mostrar al món que encara creiem en la promesa d'aquesta gran nació."

Vuit anys després d'una victòria històrica, el públic cridava el lema que va portar Obama a la Casa Blanca, "Yes we can!"", mentre el president s'ha referit a l'essència d'Amèrica i ha demanat als nord-americans que votin la seva secretària d'Estat, la seva contrincant a les primàries d'ara fa vuit anys.

"Una líder amb plans de debò per trencar barreres i sostres de vidre, i eixamplar el cercle d'oportunitats per a tots els nord-americans. La pròxima presidenta dels Estats Units, Hillary Clinton."

Al final del discurs, Hillary Clinton ha aparegut dalt de l'escenari i tots dos s'han abraçat, en el moment més culminant de la matinada.

En la convenció demòcrata, en què també ha intervingut Joe Biden, Tim Kaine ja ha estat investit com a candidat a la vicepresidència de la Casa Blanca.

Clinton necessita aquests suports en una convenció en què els partidaris de Bernie Sanders continuen decebuts l'endemà del seu nomenament. Ara se'ls ha sumat l'actriu Susan Sharandon, coneguda pel seu activisme social i d'esquerres.

Durant la convenció ha actuat Lenny Kravitz.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut