Membre de les milícies musulmanes, partidàries de Séléka
La milícia musulmana provoca el terror al país (Foto: Reuters)
Washington

Obama sanciona cinc líders de la República Centreafricana per la violència en aquest país

Una periodista francesa és l'última víctima de l'onada de violència protagonitzada per milícies musulmanes i cristianes

Actualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha imposat sancions contra l'expresident de la República Centreafricana, François Bozizé, i quatre dirigents més vinculats a l'onada de violència i als abusos contra els drets humans que hi ha en aquest país. A la República Centreafricana, milers de persones han estat assassinades i hi ha un milió de desplaçats a causa de la violència sectària que afecta el país des de fa un any.

L'últim atemptat va ser aquest dimarts, quan dues persones van morir per l'explosió d'una granada en un centre comercial. En un altre atac, va morir la fotoperiodista francesa Camille Lepage, de 26 anys, que treballava per als principals diaris francesos i nord-americans.

Entre els líders sancionats per Washington hi ha membres de les milícies que protagonitzen els atacs: les musulmanes, partidàries de l'antic grup rebel Séléka, i les cristianes, les anomenades "anti Balaka".

El càstig dels Estats Units als líders centreafricans arriba uns dies després de les sancions adoptades pel Consell de Seguretat de l'ONU contra els responsables de les atrocitats al país africà. Les Nacions Unides van decidir prohibir els viatges i bloquejar els actius econòmics de Bozizé i dos membres més de les milícies.

Anar al contingut