Anchorage

Obama reclama un acord global per frenar el canvi climàtic, "abans no sigui massa tard"

El president nord-americà inaugura a Alaska la cimera internacional de l'Àrtic, amb una crida a l'acceleració de les mesures per lluitar contra l'escalfament del planeta

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, insta els governs de tot el món a aconseguir un acord contra el canvi climàtic i reduir dràsticament les emissions de diòxid de carboni a l'atmosfera. Ho ha dit en l'obertura de la Conferència sobre el Lideratge Global a l'Àrtic, que es fa a Anchorage, a Alaska. Obama reclama aquest acord per a la pròxima cimera de les Nacions Unides, que es farà el desembre a París, "abans no sigui massa tard", ha advertit el president nord-americà.

Barack Obama ha remarcat: "Ni els Estats Units ni la Xina junts no ho podem fer tots sols, això. Ni tan sols tots els països aquí representats ho poden fer sols... Ho hem de fer junts. Aquest any, a París, ha de ser l'any en què finalment el món aconsegueixi l'acord per protegir l'únic planeta que tenim, mentre puguem." I hi ha afegit: "El clima està canviant més de pressa que els nostres esforços per fer-hi front. Això, senyores i senyors, ha de canviar. No estem actuant amb prou rapidesa."

Obama vol fer de la lluita contra el canvi climàtic un dels principals cavalls de batalla del seu segon mandat. Avui, segona jornada del viatge del president nord-americà a Alaska, visitarà la Península de Kenai.

A la conferència que ha arrencat a Alaska, els Estats Units, la Unió Europea i països com el Japó o Corea del Sud s'han compromès a protegir l'Àrtic, una de les zones del planeta més afectades per l'escalfament global.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut