Washington

Obama promet reprendre els "esforços" per tancar Guantánamo

El president dels Estats Units considera que el penal és "car", "ineficaç" i una eina per reclutar extremistes i que perjudica la "imatge internacional" dels EUA.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit aquest dimarts que reprendrà els esforços per aconseguir l'aprovació del Congrés al tancament del penal de Guantánamo, que ha considerat "car", "ineficaç" i una eina per reclutar extremistes i que perjudica la "imatge internacional" dels EUA. "Continuo creient que hem de tancar Guantánamo", ha afirmat el president nord-americà en roda de premsa, recordant la promesa que va fer després de ser escollit el novembre del 2008.

Obama ha assegurat que no desitja la mort a cap dels presos que estan en vaga de fam al centre penal i ha apuntat que diversos dels presos del penal podrien tornar als seus països d'origen o "potencialment" a un tercer país. Pel president dels Estats Units, mantenir "més de cent individus en terra de ningú perpètuament" és una cosa que s'ha d'"aturar".

Per últim, Obama també ha lamentat la falta de cooperació del Congrés en aquesta qüestió: "el Congrés ha determinat que no ens el deixaran tancar".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut