Washington

Donald Trump qualifica de "ridícula" la conclusió de la CIA que diu que Rússia va interferir en l'elecció presidencial

Durant la campanya electoral, persones vinculades al govern rus van llançar atacs informàtics contra membres de l'equip de la candidatura de Hillary Clinton

RedaccióActualitzat

El president electe Donald Trump ha dit en una entrevista al programa "Fox News Sunday" que la conclusió de la CIA sobre que Rússia va interferir en l'elecció presidencial és "ridícula" i pensa que els demòcrates han utilitzat aquest argument perquè Hillary Clinton va sortir derrotada de les eleccions.

Obama ordena que s'investiguin atacs informàtics des de Rússia per afavorir Donald Trump

Aquest dissabte, el president dels Estats Units, Barack Obama, va ordenar una investigació per aclarir si "hackers" russos van intervenir en el procés electoral per beneficiar Donald Trump. Obama vol que l'informe estigui redactat abans del 20 de gener, el dia que Donald Trump prendrà possessió del càrrec de president.

El diari "The Washington Post" revela-la que, segons un document de la CIA, durant la campanya electoral, persones vinculades al govern rus van llançar atacs informàtics contra membres de l'equip de la candidatura de Hillary Clinton i van filtrar milers de correus del Comitè Nacional del Partit Demòcrata i del director de campanya dels demòcrates, John Podesta, a WikiLeaks. L'objectiu de l'operació seria perjudicar la candidatura de Hillary Clinton.

Les persones que haurien filtrat documents privats i correus dels demòcrates serien conegudes en el món de les agències d'intel·ligència i hi haurien intervingut per impulsar Donald Trump i perjudicar Hillary Clinton. Segons "The Washington Post", l'objectiu dels agents russos "era d'afavorir un candidat contra l'altre i ajudar Donald Trump a ser elegit president dels EUA".

Rússia nega totes les acusacions i Donald Trump no creu que "hackers" russos interferissin en el procés electoral. Julian Assange, el fundador de Wikileaks, també ha negat haver estat manipulat per Rússia durant la campanya electoral americana.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut