Obama i Johnson, aquest divendres a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Obama i Johnson, aquest divendres a la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Washington

Obama nomina Jeh Johnson com a candidat a nou secretari de Seguretat Nacional

Johnson, que si és confirmat pel Senat substituirà Janet Napolitano, es va involucrar en l'elaboració de destacades polítiques de seguretat nacional, com el polèmic programa de 'drones', mentre era al capdavant de l'assessoria jurídica del Pentàgon.

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha nominat Jeh Johnson com a candidat a secretari de Seguretat Nacional en substitució de Janet Napolitano, que va abandonar el càrrec fa unes quantes setmanes. "Jeh té un coneixement profund de les amenaces i els perills que posen en risc la seguretat nacional del país", ha dit Obama als jardins del roserar de la Casa Blanca, després d'agrair la feina de Napolitano.

Johnson es va involucrar en l'elaboració de destacades polítiques de seguretat nacional, com el polèmic programa de 'drones', mentre era al capdavant de l'assessoria jurídica del Pentàgon. En cas que sigui confirmat pel Senat, arribarà al càrrec enmig del polèmic debat per l'aprovació d'una reforma migratòria integral als EUA.

Durant l'anunci, Obama ha dit que "coneix Johnson i hi confia des de fa anys", i que "entén que aquest país mereix ser protegit no per allò que hem construït o per allò que tenim, sinó pel fet de ser qui som".

 

 

Anar al contingut