Washington

Obama: "No som republicans primer, ni demòcrates primer. Primer de tot, som americans"

El president dels EUA desitja "èxit" a Trump i promet una "transició pacífica", malgrat les "diferències" entre tots dos

Actualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha desitjat "èxit" al guanyador de les eleccions, Donald Trump, en els seus objectius d'"unir i liderar" el país. En les seves primeres paraules després de saber-se el resultat electoral, Obama ha enviat un missatge conciliador cap als republicans i ha promès una "transició pacífica", malgrat les seves "molt significatives diferències" amb el vencedor dels comicis:

"No som republicans primer, ni demòcrates primer. Primer de tot, som americans i volem el millor per al nostre país."

Obama ha demanat a Trump que "mantingui l'esperit" d'inclusió que li ha transmès quan han parlat per telèfon. Pel 44è president del país, els Estats Units necessiten "un sentit d'unitat, d'inclusió, de respecte per a les institucions, el mode de vida, l'estat de dret" i sobretot "de respecte entre uns i altres",

Tot i reconèixer que "tothom està trist quan la seva opció perd una elecció", però que l'endemà cal "recordar que tots estem en el mateix equip". Fent broma amb el vicepresident, Joe Biden, ha dit que, "a vegades" es perden les eleccions i que a ell li ha passat, en canvi, "a en Joe mai".

El president també ha elogiat la candidata demòcrata, de qui ha dit que va ser una secretària d'Estat "immillorable" i que no podria estar "més orgullós" d'ella. Davant de la previsible retirada de Clinton de la política, Obama li ha agraït la seva "extraordinària vida" dedicada al "servei públic". 

Obama ha culminat la seva intervenció amb un missatge dirigit als més joves:

"Heu de continuar coratjosos, no us torneu cínics. No cregueu mai que no podeu marcar la diferència. Com ha dit Clinton, lluitar pel que és correcte val la pena."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut