Madrid/Washington

Obama insta Zapatero a actuar per fer front a la crisi i reduir el dèficit

Barack Obama ha trucat a José Luis Rodríguez Zapatero per informar-se de primera mà de les mesures que prendrà el govern espanyol per fer front a la crisi i reduir el dèficit públic. Tant fonts de la Casa Blanca com de La Moncloa han confirmat la conversa, que té lloc abans que Zapatero comparegui aquest dimecres al Congrés per explicar quines mesures prendrà. La Casa Blanca s'ha volgut assegurar que es contindrà la despesa, mentre que des del govern espanyol destaquen que els dos presidents han coincidit a defensar una acció coordinada dels països de la zona euro contra la crisi. Obama també s'ha interessat per l'estat de salut del rei.

Actualitzat
El dia abans que José Luis Rodríguez Zapatero comparegui al Congrés per explicar les noves mesures per reduir el dèficit, el president espanyol ha conversat per telèfon amb el president nord-americà, Barack Obama. Obama ha trucat a Zapatero, que l'ha informat de les decisions adoptades per l'ECOFIN per enfortir l'euro i defensar-lo dels atacs especulatius.

Segons La Moncloa, els dos mandataris han fet un repàs a la situació econòmica d'Espanya i dels Estats Units, de cara a la cimera del G-20 que es farà al juny al Canadà.

El portaveu de la Casa Blanca, Robert Gibbs, ha explicat que Obama ha alertat Zapatero que Espanya forma part dels països que han d'adoptar reformes per estabilitzar la seva economia. De fet, les retallades són irrevocables i només falta que el govern de Madrid les concreti. 

També aquest dimarts, el governador del Banc d'Espanya ha defensat una reforma laboral.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut