Bombardejos a prop d'Alep, a Síria
Bombardejos a prop d'Alep, a Síria
Moscou

Obama i Putin rebaixen la tensió per la guerra de Síria amb una trucada telèfonica per refermar l'alto el foc

Tots dos mandataris han coincidit que cal impulsar l'alto el foc, sobretot per fer arribar ajuda humanitària a les ciutats assetjades de Síria

RedaccióActualitzat

Barack Obama i Vladímir Putin rebaixen la tensió entre Rússia i les potències occidentals per la guerra de Síria amb una conversa per telèfon. Tots dos líders s'han compromès a apuntalar la treva acordada a Munic, que hauria de començar aquesta setmana.

Segons la versió difosa per la Casa Blanca, el president nord-americà ha demanat al seu homòleg rus que aturi els bombardejos contra els opositors a Bashar al-Assad, un dels màxims punts de fricció entre els dos grans blocs que participen en la guerra siriana.

El Kremlin ha ofert a Washington un front únic contra el terrorisme a Síria, i els dos mandataris han coincidit que cal impulsar l'alto el foc, sobretot per fer arribar ajuda humanitària a les ciutats assetjades de Síria.

Tot i aquest gest de desglaç, la solució a l'enrevessat conflicte sirià sembla tan difícil com abans, per les diferències entre els actors internacionals que intervenen en el conflicte.

Turquia bombardeja el Kurdistan

Mentrestant, Turquia ha continuat bombardejant zones kurdes de Síria, en un intent de debilitar els independentistes kurds. França i els Estats Units han reclamat al govern turc que aturi aquesta campanya de bombardejos, i el règim sirià ha demanat la intervenció de les Nacions Unides.

Anar al contingut