Obama i Hollande brinden al sopar de gala. (Foto: Reuters)
Obama i Hollande brinden al sopar de gala. (Foto: Reuters)
Washington

Obama i Hollande es dediquen elogis mutus en el sopar de gala a la Casa Blanca

Els presidents dels Estats Units i de França coincideixen en qüestions clau i donen per resoltes les diferències causades per l'afer de l'espionatge nord-americà a països amics. Ho han constatat en el sopar de gala que Barack Obama ha ofert a François Hollande, dins de la visita oficial del president francès als Estats Units. Tots dos s'han dedicat elogis mutus en el brindis del sopar.

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units i el seu homòleg francès han mostrat sintonia en afers clau, més enllà de polèmiques com ara la de l'espionatge fet pels serveis secrets nord-americans a països aliats. Barack Obama i François Hollande han intercanviat elogis durant el brindis del sopar de gala que el president nord-americà ha ofert a Hollande, en el context de la visita oficial que el mandatari francès està fent als Estats Units.

La defensa de la democràcia i dels drets humans són els valors que afirmen compartir dues de les grans potències mundials, que aquesta nit han refermat els seus llaços d'amistat, la seva aliança, especialment pel que fa a conflictes internacionals ben calents, com els de Síria i l'Iran. Ha estat durant el sopar d'estat a la Casa Blanca. Obama ja ha acceptat la invitació per visitar França al juny per commemorar els 70 anys del desembarcament aliat a Normandia.

Per cert, el sopar de gala s'ha vist condicionat, també, per la separació d'Hollande, que ha arribat sol. Aquesta circumstància ha obligat a reimprimir invitacions, a replantejar-se qui seia al costat d'Obama i tot plegat ha afegit pressió a un sopar de més de 300 convidats i amb un menú farcit del bo i millor, vi inclòs, dels Estats Units, tot i que Obama brinda amb aigua. Res de temes personals en els discursos. La vetllada ha acabat amb una actuació de la cantant Mary J. Blige.

Hollande tanca la gira a Califòrnia, on es reuneix amb els gegants de Sillicon Valley, com Twitter, Facebook o Google, que en els darrers anys han obert diversos centres a França.

 

 

 

Anar al contingut