Berlín

Obama i els líders europeus mantenen les sancions a Rússia i reivindiquen l'OTAN després de la victòria de Trump

RedaccióActualitzat

L'encara president dels Estats Units, Barack Obama, referma els seus llaços amb Europa i la seva oposició a la política exterior russa. En una cimera a Berlín, Obama i els líders europeus han fet una crida unànime a mantenir la cooperació amb l'OTAN i també les sancions contra Rússia, dos punts que el futur inquilí de la Casa Blanca, Donald Trump, havia posat en dubte durant la campanya.  

Amb aquesta voluntat, el president nord-americà sortint s'ha acomiadat d'Europa, en una minicimera amb la seva amfitriona, Angela Merkel, i els dirigents de França, el Regne Unit, Itàlia i Espanya.

Els líders consideren que les sancions a Rússia s'han de mantenir fins que s'implementin els acords de Minsk i s'aconsegueixi un alto el foc estable a l'est d'Ucraïna.

Idil·li amb Merkel

Aquesta és l'última cimera d'Obama a Europa. La trobada ha estat marcada per les complicitats entre el president nord-americà i la cancellera alemanya.

Obama ha elogiat la política de Merkel, fins i tot ha arribat a dir durant la seva estada que "si fos alemany, votaria Angela Merkel". Obama assegura que els Estats Units necessiten una Europa forta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut