Wisconsin

Obama guanya a les primàries demòcrates de Hawaii i Wisconsin

Barack Obama continua imparable. El senador demòcrata per Illinois ha guanyat les primàries de Wisconsin i Hawaii i agafa embranzida en la cursa per la Casa Blanca. Té avantatge sobre la senadora per Nova York, Hillary Clinton, però la diferència és molt petita, de manera que encara es podria "girar la truita". La situació podria decidir-se el pròxim 4 de març a les primàries de Texas i Ohio. Pel bàndol republicà, John McCain ha vençut John Huckabee a Wisconsin i a Washington, on els republicans celebraven també primàries.

Actualitzat
Obama ha vençut a Wisconsin i a Hawaii, on era el favorit perquè és el seu lloc de naixement. El senador per Illinois té més delegats que la seva contrincant, Hillary Clinton, però sembla que la clau la tindran les primàries a Texas i Ohio, el 4 de març, on hi ha en joc 334 delegats. La senadora ha de guanyar per tenir alguna opció per ser la candidata demòcrata a la presidència dels Estats Units. "El canvi que volem està encara a mesos i a milles de distància i necessitem que la bona gent de Texas ens ajudi", ha dit Obama en un acte a Houston.

Pel Partit Republicà, el senador d'Arizona, John McCain, continua imbatible i ha tornat a guanyar a Wisconsin i a Washington, on el partit celebrava primàries. McCain ha vençut el senador d'Arkansas, John Huckabee, el seu principal rival. "Gràcies Wisconsin" per permetre que aquest "supersticiós aviador i presoner de la guerra del Vietnam pugui cridar amb confiança i humilitat que serà l'escollit del partit per optar a la presidència dels Estats Units", ha dit McCain. Respecte al seu possible rival, Barack Obama, McCain cosidera que no es pot córrer el risc que "un líder confús i un candidat inexpert" sigui el nou president dels Estats Units.
Anar al contingut