Hannover

Obama exhorta els líders europeus a treballar per una Europa forta i unida

Els caps d'estat o de govern d'Itàlia, França, el Regne Unit i Alemanya es reuneixen a Hannover amb Obama, en una trobada informal per acomiadar-se

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barak Obama, ha exhortat els seus col·legues europeus a treballar per una Europa forta i unida, i superar així la profunda crisi de confiança, així com política i econòmica, que travessa el club europeu, fragilitzada per l'amenaça de sortida del Regne Unit.

"He vingut aquí al cor d'Europa per dir que els Estats Units i el món sencer necessiten una Europa forta, pròspera i democràtica".

El president nord-americà, que ha parlat també d'una aliança de valors entre els EUA i la UE, ha reafirmat la seva aposta estratègica per l'eix transatlàntic, però ha exigit als seus socis més esforços en la crisi del seu voltant, de Síria, Líbia i Ucraïna, en el terrorisme jihadista i els refugiats.

Els caps d'estat o de govern d'Itàlia, França, el Regne Unit i Alemanya s'han reunit a Hannover amb Obama, en una trobada informal per acomiadar-se.

Tots plegats han fet una crida a les parts implicades en l'alto-el-foc de Síria, perquè respectin la treva, assegurin l'accés humanitari i contribueixin a l'èxit de les converses de pau de Ginebra.

De la guerra de Síria se'n deriva la crisi de la immigració, a la qual s'ha referit la cancellera alemanya, Angela Merkel.

"A través del desplegament de l'Otan al mar Egeu els Estats Units han demostrat la seva predisposició per combatre la immigració il·legal".

Barak Obama ha anunciat l'enviament a Síria de 250 militars nord-americans més, per contribuir en la lluita contra Daesh. En aquesta lluita, el president nord-americà ha emmmarcat també l'intercanvi d'informació entre el seu país i la UE per "evitar que els terroristes viatgin, creuin fronteres i matin persones innocents".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut