Washington

Obama encapçala el minut de silenci pel tiroteig a Tucson

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha encapçalat el minut de silenci declarat a tot el país per condemnar el tiroteig de dissabte a Tucson, a l'estat d'Arizona, en què van morir sis persones i catorze més van resultar ferides, entre les quals la congressista demòcrata Gabrielle Giffords. Obama i la seva dona, Michelle, han comparegut amb gest solemne al jardí de la Casa Blanca per complimentar el moment de dol. Passat el minut, s'han retirat sense fer declaracions. Al seu costat es trobaven alts funcionaris i personal de la Casa Blanca. Poc després, l'acusat de la matança compareixia per primera vegada davant el jutge i ha dit que entén les acusacions que se li imputen.

Actualitzat
L'home acusat de matar sis persones i ferir-ne catorze més a Tucson, a l'estat d'Arizona, ha comparegut per primera vegada davant d'un tribunal. El presumpte autor del tiroteig se l'acusa de cinc càrrecs, entre els quals hi ha els d'assassinar treballadors federals i intent d'assassinar una congressista. L'acusat ha dit que entén les acusacions.

Mentrestant, la congressista Giffords es troba a la unitat de cures intensives a l'hospital universitari de Tucson després d'una intervenció dissabte de dues hores a causa d'una ferida de bala al cap. Sis persones, entre les quals una nena i una jutge federal, van morir en el tiroteig que va tenir lloc durant la celebració al carrer d'un acte polític de la congressista Giffords amb votants.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut