Washington

Obama destinarà 38.800 milions d'euros a infraestructures per impulsar l'ocupació

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha proposat un pla per reformar les infraestructures del país amb l'objectiu d'ajudar a crear ocupació i aturar el greu deteriorament del mercat laboral nord-americà. El pla tindrà una dotació inicial de 50.000 milions de dòlars (38.800 milions d'euros) i s'allargarà durant sis anys per millorar la xarxa de carreteres, els aeroports i posar en marxa el tren d'alta velocitat. Obama ha anunciat les mesures coincidint amb la celebració del Dia del Treball als EUA.

Actualitzat
Els Estats Units tenen actualment 15 milions de desocupats i una taxa d'atur del 9,6%. Per fer front a aquest deteriorament, la Casa Blanca ha fixat l'atenció en la inversió en infraestructures, que tenen una utilització intensiva de mà d'obra.

Pel que fa al seu finançament, obligat com està per la necessitat de tenir el dèficit sota control, el president proposarà posar en marxa un banc d'infraestructures per incentivar que les obres es paguin entre el capital públic i el privat, encara que aquesta primera partida de 38.800 milions d'euros anirà a càrrec de l'erari públic.

L'administració demòcrata vol noves idees per estimular l'economia, addicionals al minipaquet d'incentius dissenyat per ajudar la petita i mitjana empresa, iniciativa bloquejada al Congrés després de mesos de negociació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut