El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha reunit amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping (Reuters)
El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha reunit amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping (Reuters)
París

Obama defensa davant Xi la importància de coordinar-se i ser transparents en la lluita contra el canvi climàtic

El president nord-americà considera que en els esforços globals per limitar l'augment de la temperatura és necessari que incrementar "la transparència per construir confiança"

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha reunit amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping, en la primera jornada de la cimera del clima COP21 que es fa a París. Obama ha defensat, durant la trobada bilateral que han mantingut, la importància que els dos països es coordinin en la lluita contra el canvi climàtic i que hi hagi transparència en els esforços que es porten a terme.

Després de recordar que tant els Estats Units com la Xina són els màxims emissors de diòxid de carboni al món, Obama creu que la coordinació i el "lideratge" dels dos països és "vital":

"Mai abans la nostra coordinació havia estat més necessària i més fructífera. Tots dos hem determinat que és responsabilitat nostra prendre mesures".

El president nord-americà també considera que en els esforços globals per limitar l'augment de la temperatura és necessari que s'incrementi "la transparència per construir confiança". Precisament, la transparència a l'hora de comptabilitzar i comunicar els esforços per contenir i pal·liar els efectes de l'escalfament global serà una de les qüestions clau en la cimera per arribar a un acord.

Obama ha aprofitat la trobada per mostrar el condol a Xi per l'assassinat de l'ostatge xinès Fan Jinghui a mans d'Estat Islàmic. La Xina, per la seva banda, s'ha mostrat disposada a fer "noves propostes" a la comunitat internacional per combatre el terrorisme.

Anar al contingut