Obama critica l'FBI per afavorir Trump, en reobrir el cas dels correus de Clinton

La candidata demòcrata ha perdut l'avantatge que tenia i ho atribueix a la reobertura del cas dels correus electrònics irregulars per part del director de l'FBI

RedaccióActualitzat

Fa una setmana, els càlculs donaven per fet una victòria de Hillary Clinton, però la candidata demòcrata ha perdut el còmode avantatge que tenia, després que ha ressorgit la polèmica sobre l'ús del correu electrònic privat quan era secretària d'Estat.

La candidata demòcrata s'ha queixat que el director de l'FBI, James Comey, que és el qui ha reobert el cas, està maniobrant per afavorir el seu rival en la carrera presidencial, Donald Trump. Barack Obama no n'havia dit res, però finalment ha abandonat la neutralitat presidencial i ha suggerit que el director de l'FBI ha reobert el cas basant-se només en insinuacions:

 "Hi ha una norma aplicable a totes les investigacions, i és que treballem sobre les decisions concretes que s'hagin pres."

Donald Trump, mentrestant, aprofita l'esprint final per fer campanya en estats com Florida, l'estat més crític i sense el suport del qual difícilment podrà arribar a la presidencia dels Estats Units.

"Guanyarem! Ja ho sentim, oi que sí? No et desviïs, Donald, dolçament, suaument, ben tranquil. Perquè m'he fixat en la Hillary els últims dies i està totalment trastornada. I nosaltres no ho volem, això."

Els signes d'incertesa sobre qui serà finalment el guanyador han fet reaccionar els mercats internacionals. Aquest dimecres, el dòlar i el petroli han caigut, mentre que els refugis segurs com l'or i el franc suís han pujat. Els inversors comencen a albirar, temerosos, la possibilitat que Trump sigui el qui piloti la política econòmica i exterior dels Estats Units.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut