Nova York

Obama avisa Wall Street que no permetrà els abusos i excessos del passat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha fet una crida al Congrés perquè aprovi el seu projecte de regulació del sistema financer aquest any. Quan fa just un any de la fallida de Lehman Brothers, el quart banc d'inversió dels Estats Units, Obama ha assegurat que les turbulències financeres han començat a desfer-se. A més, ha dit que encara es necessita l'ajuda del govern per estabilitzar el sistema financer, però que aquesta implicació s'està reduint a poc a poc. També ha advertit a Wall Street que no permetrà que es repeteixin els mateixos abusos i excessos del passat.

Actualitzat
"Estem proposant -ha dit Obama- la revisió més ambiciosa del sistema financer des de la Gran Depressió. Però vull posar èmfasi en el fet que aquestes reformes es basen en un principi simple: hem de disposar de normes clares que promocionin la transparència i la responsabilitat". I ha afegit que "no tornarem a l'època del comportament imprudent i els  excessos sense restriccions que han estat en el cor d'aquesta crisi. Wall Street no pot continuar arriscant-se sense preveure'n les conseqüències i esperar que quan torni a caure els nord-americans els aturaran el cop".

El president nord-americà també ha tingut paraules per al G-20, que es reunirà els dies 24 i el 25 d'aquest mes a Pittsburgh. Ha demanat als líders mundials una reforma "enèrgica" del sistema financer mundial.

Lleuger ascens a Wall Street


El discurs del president nord-americà ha coincidit amb una sessió poc moguda a la borsa de Nova York, que finalment ha tancat amb tendència alcista. El Dow Jones i el Nasdaq, que cedien a mitja sessió, han tancat amb increments del 0,22% i el 0,52%, respectivament. 

La sessió començava malament per la possibilitat que Pequín incrementés les tarifes per a alguns productes procedents dels EUA, ja que aquesta ha estat la resposta de la Xina a la decisió del president nord-americà d'augmentar els aranzels a l'exportació de pneumàtics xinesos fins a un 35%. Després, una cop coneguda la crida d'Obama a aprovar la reforma financera, la situació ha empitjorat amb la caiguda dels principals valors. Finalment, però, s'ha capgirat la tendència i els marcadors han tancat en verd.
Anar al contingut