Un tanc travessa Anadan.
Un tanc travessa Anadan.
Washington

Obama autoritza operacions encobertes per ajudar els rebels a Síria

És una informació que publica la CNN, que no dóna detalls del moment en què s'hauria firmat l'ordre i els plans que inclouria. En tot cas, el Departament d'Estat revela que disposa de 25 milions per contribuir a la causa opositora amb material "no letal".

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units Barack Obama ha autoritzat operacions encobertes dels serveis secrets per ajudar els rebels sirians. És una informació que publica la CNN, que no dóna detalls del moment en què s'hauria firmat l'ordre i els plans que inclouria.

En tot cas, el Departament d'Estat revela que disposa de 25 milions per contribuir a la causa opositora amb material "no letal". El portaveu del Departament d'Estat, Patrick Ventrell, ha explicat que aquesta ajuda servirà per a "l'assistència no armamentística" i que "la contribució continuarà mentre arribin peticions i continuem desenvolupant plans amb l'oposició". Així doncs, als 15 milions de dòlars previstos inicialment s'hi afegiran 10 més.

Sobre el terreny, a la ciutat d'Alep, segona ciutat del país i capital econòmica de Síria, continuen els enfrontaments entre el règim i els rebels, i a Damasc una operació de l'exèrcit contra una població al sud-oest de la ciutat ha fet 43 morts, segons publica l'Observatori Sirià de Drets Humans en una informació impossible de verificar.
Anar al contingut