Barack Obama vol que la Taxa Buffet s'inclogui dins el pla de reducció del dèficit del país.
Barack Obama vol que la Taxa Buffet s'inclogui dins el pla de reducció del dèficit del país.
Londres

Obama assegura que repetiria l'atac contra Bin Laden encara que suposés entrar a un altre país

El president dels Estats Units, Barack Obama, està convençut i satisfet de l'operació que va acabar amb la vida d'Ossama bin Laden. En una entrevista a la BBC, Obama ha deixat clar que tornaria a actuar com ho va fer, fins i tot encara que suposés envair el territori d'un altre país, tal com va passar amb el Pakistan. El president dels Estats Units comença aquesta setmana una gira per Europa que el portarà a Irlanda, el Regne Unit, Polònia i França, on participarà a la cimera del G-8.

Actualitzat
Barack Obama torna a estar de gira per Europa. Abans d'aterrar ha ofert una entrevista a la cadena britànica BBC en què ha tornat a justificar l'operació militar nord-americana al Pakistan que va acabar amb la vida de Bin Laden. Assegura que la tornaria a repetir si sabés del cert que s'hi amaguen altres líders d'Al-Qaeda o dels talibans.

Obama assegura: "No podem permetre que algú planifiqui activament l'assassinat de persones del nostre país o d'un país aliat, no podem permetre que aquest tipus de plans actius es consumin sense que hi fem res." Tot i que insisteix que respecta "la sobirania del Pakistan", argumenta que la seva feina és "garantir la seguretat dels Estats Units".

Obama ha reconegut que l'atac implicava un "risc", ja que podria haver desembocat en un enfrontament directe entre militars nord-americans i pakistanesos. Insisteix, però, que el risc estava "calculat" perquè van comptar que podrien "entrar-hi i sortir-ne ràpidament". Això sí, "van ser els 40 minuts més llargs de la meva presidència", ha explicat.
Anar al contingut