Washington

Obama assegura que l'operació a l'Iraq "durà temps"

El president nord-americà ha advertit que detenir l'avanç del grup terrorista Estat Islàmic al nord de l'Iraq "no es resoldrà en unes setmanes"

RedaccióActualitzat

El president nord-americà, Barack Obama, ha advertit que detenir l'avanç del grup terrorista Estat Islàmic al nord de l'Iraq "no es resoldrà en unes setmanes", sinó que "durà temps" i implicarà un "esforç a llarg termini". Obama ha afirmat que no permetrà la creació d'un califat islàmic a l'Iraq. Obama ho ha dit aquest dissabte al migdia en unes declaracions als mitjans des de la Casa Blanca.

Obama ha anunciat que, al marge de l'operació militar, està coordinant amb el Regne Unit i França l'enviament d'ajuda humanitària pels refugiats. 

A més, en una entrevista a "The New York Times", Obama insisteix que el Pentàgon té un interès estratègic per contenir l'avenç dels jihadistes en territori iraquià, però que no s'arribarà a enviar-hi tropes per terra.

La nit passada, l'exercit nord-americà ha tornat a utilitzar avions de combat i d'altres no-tripulats per fer atacs selectius contra els jihadistes de l'ISIL. Els bombardejos han estat "satisfactoris", segons el Pentàgon, i s'han destruït diversos vehicles dels integristes, que estaven atacant la minoria yazidita o es preparaven per fer-ho.

L'aviació nord-americana ha bombardejat en una segona onada posicions dels jihadistes al nord de l'Iraq. També s'ha fet una operació humanitària per aire i s'han llençat paquets amb menjar i aigua embotellada per donar suport als col·lectius de refugiats kurds, atrapats al conflicte. Ara, part de l'atenció se centra en la presa de Mossul, el pantà més gran del Kurdistan, ara a mans dels jihadistes. Hi ha el temor que facin esclatar la presa i es puguin inundar milers d'hectàrees. Això deixaria sense subministrament d'aigua i llum una extensa àrea.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut