Washington

Obama anuncia la renúncia de Chuck Hagel com a secretari de Defensa

Les tensions amb destacats assessors de la Casa Blanca, particularment sobre Síria i l'estratègia per a combatre el grup jihadista Estat Islàmic, han derivat en la renúncia de Hagel

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha anunciat aquest dilluns la renúncia al càrrec del seu secretari de Defensa, Chuck Hagel, després de gairebé dos anys fent una feina que ha qualificat d'"exemplar" al capdavant del Pentàgon. En una compareixença des de la Casa Blanca, Obama ha explicat que, després de setmanes de converses, tant ell com Hagel coincideixen que és el "moment oportú" perquè abandoni el Pentàgon, on continuarà fins que se'n nomeni un successor.

Les tensions amb destacats assessors de la Casa Blanca, particularment sobre Síria i l'estratègia per combatre el grup jihadista Estat Islàmic, han derivat en la renúncia de Hagel, un exsenador republicà que va substituir en el càrrec Leon Panetta a principis del 2013. L'adéu de Hagel és el primer de l'executiu nord-americà després de la derrota dels demòcrates en les eleccions legislatives del 4 de novembre passat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut