Washington

Obama alerta sobre el terrorisme jihadista als EUA

El president dels Estats Units reconeix la matança de San Bernardino com un acte jihadista, fa una crida als musulmans i reclama més control en la venda d'armes

RedaccióActualitzat

Barack Obama ha comparegut aquest dilluns a la matinada amb un discurs televisat, una al·locució poc habitual que reflecteix la inquietud creixent als Estats Units després que Estat Islàmic hagi arribat a territori nord-americà amb la matança de San Bernardino, a Califòrnia, en què van morir 14 persones.

El president dels EUA ha qualificat els fets d'acte terrorista, tot i que ha assenyalat que no hi ha indicis que els autors seguissin instruccions des de l'exterior ni que formessin part d'un complot més ampli. Obama ha fet una crida als mulsulmans a lluitar contra les ideologies extremistes i ha demanat al Congrés que es reforcin els controls per a l'adquisició d'armes. També ha reiterat que no desplegarà tropes a Síria i s'ha mostrat convençut que es guanyarà la batalla contra Estat Islàmic:

"L'amenaça terrorista és real, però la superarem. Destruirem Estat Islàmic i qualsevol altre grup que ens vulgui fer mal. No hauríem d'entrar una altra vegada en una llarga i costosa guerra sobre el terreny a Síria o l'Iraq. És el que voldria Estat Islàmic. Els líders musulmans, aquí i arreu del món, han de continuar treballant amb nosaltres per rebutjar de manera inequívoca i decidida la ideologia odiosa que promouen grups com Estat Islàmic i Al-Qaeda. Han de parlar clar, no només contra els actes violents, sinó també contra les interpretacions de l'islam que són incompatibles amb els valors de tolerància religiosa, el respecte mutu i la dignitat humana."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut