Boston

Obama afirma durant una missa de record a les víctimes de l'atac de Boston: "Acabarem la cursa"

Barack Obama afirma durant una missa de record a les víctimes de l'atemptat a la marató de Boston que portarà els responsables de l'acció davant la justícia i que l'esperit de la ciutat i del país estan indemnes. "Fins i tot quan ens dol al cor, traiem la força no sabem d'on, continuem endavant i acabem la cursa", ha destacat.

RedaccióActualitzat
Barack Obama ha afirmat durant una missa en record de les víctimes del doble atac a la marató de Boston que portarà els responsables de l'atemptat davant la justícia i que l'esperit de la ciutat i del país estan indemnes. "Fins i tot quan ens dol al cor, traiem la força no sabem d'on, continuem endavant i acabem la cursa", ha afirmat."Ens poden haver aturat momentàniament, però ens aixecarem. Continuarem endavant. Acabarem la cursa", ha remarcat entre els aplaudiments dels assistents, que en més d'una ocasió s'han posat drets per ovacionar el president.

Obama, que ha recordat que Boston els va acollir tant a ell com a la seva dona quan eren estudiants, ha apel·lat a l'esperit de lluita de la marató sacsejada per l'atac, que va causar 3 morts i 176 ferits. "Tornareu a córrer perquè d'això està feta la gent de Boston. No ens intimiden, no ens fan trontollar els valors. Ha quedat clar que es van equivocar de ciutat", ha afirmat per destacar la fortalesa dels bostonians.

El president nord-americà ha pronosticat que, d'aquí a un any, el país i la ciutat es bolcaran encara més en la cursa. "Una bomba no ens pot derrotar", ha remarcat al mateix temps que ha deixat clar que als Estats Units "no volem més ferits, volem pau".

La cerimònia interconfessional, que ha tingut lloc a la catedral de la capital de Massachussets, ha comptat també amb la intervenció de l'alcalde de Boston, Thomans Menino, que ha advertit que "res no pot derrotar el cor d'aquesta ciutat".

Abans de desplaçar-se a Boston, el president nord-americà ha declarat l'estat d'emergència a Massachusetts, cosa que permetrà més ajudes econòmiques per a la ciutat per refer-se dels atacs.

Pel que fa a la investigació de l'atemptat, encara no hi ha ningú detingut en relació amb els fets, tot i que hi hauria una persona interrogada i ha circulat en alguns mitjans la fotografia de dos possibles sospitosos. També un blog ha començat a recopilar imatges de persones que podrien ser sospitoses. Un de les imatges que s'hi recullen és la que ha publicat el tabloide "New York Post" i de la qual també s'ha fet ressò "The Boston Globe", que ha cridat l'atenció dels investigadors perquè els dos homes porten una motxilla i una bossa esportiva. En una altra instantània captada més tard, la motxilla ja no hi és. Un dels nois, però, ha desmentit per Facebook tenir res a veure amb els atacs, segons ha informat el portal Gawker, que l'identifica com un estudiant atleta.

La secretària de Seguretat Nacional dels EUA, Jannet Napolitano, s'ha limitat a informar que els investigadors disposen d'alguns vídeos en què surt gent amb qui "l'FBI voldria parlar". Tot i això, Napolitano és prudent: "No els qualificaria de sospitosos, en termes tècnics. Però sí que necessitem que la gent ens ajudi a localitzar-los", ha afirmat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut