Obama durant l'entrevista a la CBS.
Obama durant l'entrevista a la CBS.
Washington

Obama admet que Washington va subestimar l'ascens de l'Estat Islàmic a Síria

El president dels Estats Units afirma també, en una entrevista a la CBS, que va confiar massa en la capacitat de l'exèrcit iraquià per combatre l'EI

RedaccióActualitzat

Els serveis d'intel·ligència dels Estats Units van subestimar l'ascens dels jihadistes de l'Estat Islàmic (EI) a Síria. Ho ha reconegut el mateix president nord-americà, Barack Obama. En unes declaracions a la cadena CBS, Obama admet també que les anàlisis de la intel·ligència nord-americana van sobreestimar la capacitat de l'exèrcit iraquià per combatre l'Estat Islàmic a l'Iraq, i ha dit que la regió és una zona zero per als jihadistes de tot el món.

Segons el president dels Estats Units, el grup radical es va mantenir "sota terra" durant l'última dècada mentre les tropes nord-americanes van lluitar contra Al-Qaeda a l'Iraq. Afegeix, però, que la inestabilitat causada per la guerra civil a Síria els van donar espai per prosperar: "En els últims dos anys, [l'Estat Islàmic] ha estat capaç de reconstituir-se i aprofitar-se del caos" sense un govern estable a Síria.

Mentrestant, aquesta matinada, avions nord-americans i dels seus aliats han atacat diversos graners i el complex gasístic més gran de Síria, situat a Deir ez-Zor, que està en mans de l'Estat Islàmic. Turquia podria sumar-se a la coalició internacional contra els jihadistes si el seu Parlament ho aprova dijous.

 

 

 

 

 

Anar al contingut