Barcelona

Núria Parlon accepta presentar-se com a candidata a dirigir el PSC

L'alcaldessa de Santa Coloma, l'opció que genera més consens al PSC, accepta presentar-se a dirigir el partit

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha acceptat presentar-se com a candidata a liderar el PSC. Durant els darrers dies, Parlon ha iniciat una ronda de contactes amb diversos sectors socialistes per decidir si formalitza la seva candidatura a primera secretària. Malgrat que ella es manté en silenci mediàtic, la diputada al Parlament s'ha convertit en el nom més assenyalat per succeir Pere Navarro, que va dimitir aquest dimecres, i podria postular-se en el Consell Nacional d'aquest diumenge.

L'objectiu de Parlon és conèixer de primera mà l'opinió de tots els sectors del partit, unes converses que es preveu que segueixi portant a terme com a mínim fins al Consell Nacional, on s'ha de decidir la data del congrés extraordinari que escollirà la nova direcció. L'alcaldessa de Santa Coloma és, ara mateix, l'opció que genera més consens entre els socialistes catalans: compta amb el vistiplau de la cúpula, el grup parlamentari, les federacions territorials, els principals barons del PSC i fins i tot de part dels sectors crítics.

A més de reunir les condicions de diputada i alcaldessa d'un grup municipi del cinturó metropolità, Parlon suposaria també un relleu generacional dins del PSC -farà quaranta anys el mes d'agost- i el canvi d'imatge que reclamen diversos sectors. A més, els crítics valoren l'absència de "frontisme" en la seva posició cap a la consulta sobiranista.

Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma i aficionada a l'esgrima, l'any 2009 va substituir al capdavant de l'alcaldia de Santa Coloma Bartomeu Muñoz, imputat en el "cas Pretòria". A més, al congrés del PSOE de l'any 2012 va tenir un paper rellevant en reivindicar, juntament amb altres regidors, el protagonisme del municipalisme en l'estructura orgànica dels socialistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut