Barcelona

Nuet: "El poder judicial és el braç executor del govern del PP"

El diputat de Catalunya Sí que es Pot considera "política" la querella contra Forcadell i tres membres de la mesa i ha assegurat que va votar a favor de la tramitació de la resolució amb plena consciència

RedaccióActualitzat

El diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Josep Nuet creu que hi ha una interferència de la política en el poder judicial i que el govern del PP vol espantar la gent.

Nuet ha fet aquestes declaracions a Els matins de TV3 i El matí de Catalunya Ràdio després de la segona querella que la fiscalia ha presentat contra Carme Forcadell i tres membres de la mesa de Junts pel Sí per haver incomplert la suspensió del TC sobre el referèndum.

"Clarament hi ha una intromissió política del poder judicial, que és el braç executor del govern del PP. Com que amb els vots no pot aconseguir acallar el poble ho vol fer als tribunals."

La fiscalia no s'ha querellat contra Nuet, tot i que ell també va votar a favor de tramitar la resolució per permetre la votació. El secretari tercer de la mesa ha respost a la fiscalia que "s'equivoca" ja que ell era plenament conscient del que votava.

"Fa argumentacions en què preveu el que penso i faré. Com que això és un judici polític, en moltes ocasions s'equivoca".

El secretari tercer de la mesa ha explicat que sota l'aparença de fer-li un favor a ell, en realitat hi ha mala intenció per "dividir els demòcrates entre independentistes i no independentistes."

Forcadell: "Només si ets independentista mereixes ser querellat

♦ Segona querella de la fiscalia contra Forcadell per incomplir la suspensió del TC sobre el referèndum​

Nuet, que es declara no independentista però partidari del dret a decidir, ha donat suport als altres companys de mesa, i ha afirmat que no pensa mirar cap a un altre costat.

"És el moment de la valentia i de donar la cara. Hem de cuidar la unitat del bloc democràtic que és el que ens fa forts."

També ha advertit que l'acció dirigida avui contra els independentistes, en un futur, es pot adreçar contra altres sectors. Nuet ha agraït el suport de la CUP, tot i que no considera necessari que entrin a la mesa del Parlament, tampoc hi planteja cap objecció.  

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut