Nuet entrant al Palau de Justícia
Nuet entrant al Palau de Justícia
Barcelona

Nuet reclama unitat i declara: "No soc independentista, soc demòcrata"

El secretari tercer de la mesa del Parlament i diputat de Catalunya Sí que es Pot ha invocat el principi d'inviolabilitat parlamentària en la seva declaració com a investigat davant del TSJC

RedaccióActualitzat

La declaració de Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha durat uns 20 minuts. Hi ha comparegut en qualitat d'investigat per haver permès votar una resolució sobre el referèndum al Parlament. Un cop fora del Palau de Justícia, el diputat ha fet una crida a la unitat:

"Tenim un gran poble que somia una Catalunya de diverses maneres. Som una nació i volem decidir. Cuidem la unitat, cuidem-la com la nineta dels nostres ulls. A aquells que ens volen a trossos, aquells que ens volen dividits, a aquells del PP que són a Madrid i se'n fan creus, que aquí hi hagi banderes de tants colors, els diem no. Som un sol poble. Amb un sol poble serem lliures. Visca Catalunya!"

 

 

Durant la compareixença posterior en el Parlament, Nuet ha explicat que havia declarat que no va desobeir el Constitucional ni tenia intenció de fer-ho. Ha invocat a la seva inviolabilitat per no reconèixer la potestat de cap tribunal per jutjar-lo per la seva activitat parlamentària. Ha subratllat que no és independentista, sinó demòcrata, i ha assegurat que el reglament de la cambra l'obligava a facilitar la votació. La magistrada del tribunal, María Eugènia Alegret, l'ha interromput afirmant que "aquest no és el debat".

El diputat de Catalunya Sí que es Pot s'ha referit a la Constitució espanyola per defensar la seva posició:

"No només tenim dret a expressar idees sinó que la mesa d'un parlament té l'obligació de garantir que aquestes idees es puguin expressar ordenant-les d'alguna forma i facilitant el seu tràmit (...) Evidentment tothom sap que jo no soc independentista, però aquest factor el faig valer al ple del Parlament, no a la mesa, on la tramitació de les resolucions no les votem o les rebutgem en funció de si som o no som independentistes, perquè llavors estaríem jutjant el seu contingut i estaríem substituint el ple del Parlament. Aquesta no és la funció que ens pertoca, segons el reglament d'aquesta càmera

Joan Josep Nuet ha estat sempre acompanyat per la presidenta del Parlament i els altres membres de la mesa investigats.

Des de davant mateix del TSJC, Forcadell ha defensat la sobirania dels catalans:

"Som aquí per defensar la sobirania del Parlament, la llibertat d'expressió i la democràcia. Només vosaltres podeu treure i posar diputats i diputades del nostre Parlament (...) Als demòcrates no ens fan por ni les querelles ni les urnes. Qui declara davant d'aquest tribunal és el poble de Catalunya. Juntes i junts vam començar votant i juntes i junts acabarem votant. Visca la democràcia."

 

 

Una comitiva amb el govern en ple, la presidenta del Parlament i diputats partidaris del referèndum havia acompanyat Nuet fins al Palau de Justícia. Com ha passat en les anteriors declaracions dels membres de la mesa, el diputat ha rebut el suport de nombrosos ciutadans, convocats per l'ANC, Òmnium i l'AMI, enmig de crits a favor de la independència.

A primera hora, el diputat de Catalunya Sí que es Pot s'ha reunit uns minuts al Parlament amb el president de la Generalitat i amb els altres quatre membres de la mesa investigats. Carles Puigdemont ha fet un tuit destacant l'actuació de tots ells:

 

Una autoinculpació

Si bé la fiscalia no es va querellar contra Nuet –va fer-ho contra la presidenta del Parlament i els membres de la mesa de Junts pel Sí–, la magistrada que investiga el cas també l'havia citat. Com als altres investigats, se li ha de pres declaració per haver permès, l'octubre passat, que es votés la resolució sobre el referèndum.

La fiscalia no va assenyalar Nuet perquè va considerar que el seu tarannà no era independentista, però el diputat de Catalunya Sí que es Pot es va inculpar públicament, afirmant que ell també havia permès la mateixa votació que la resta d'investigats. La convocatòria d'aquest dilluns és com la del mes passat, quan van haver d'acudir al Palau de Justícia Forcadell, Corominas, Simó i Barrufet.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut