Nudisme en una piscina municipal de Terrassa
Nudisme en una piscina municipal de Terrassa
Terrassa

Nudisme en una piscina municipal, realitat per un dia a Terrassa

La piscina municipal La Maurina està reservada en exclusiva per als usuaris nudistes aquest 23 de juny i el proper 4 de setembre

RedaccióActualitzat

Aquest divendres la piscina municipal La Maurina de Terrassa està reservada en exclusiva per als usuaris nudistes. I passarà el mateix el proper 4 de setembre amb el mateix horari i preu que qualsevol dia d'estiu. Dos dies que coincideixen amb el dia abans i després de la temporada de bany del municipi.

D''aquesta manera, Terrassa se suma a altres municipis com Barcelona, Madrid o Bilbao, que permeten banyar-se al públic naturista en piscines municipals.

El nudisme a les platges i piscines. Una opció o un dret?

La iniciativa arriba arran de l'acord entre la CUP i la Regidoria d'Esports després que el juliol del 2016 la Junta de Portaveus de Terrassa donés llum verda a una proposta "per garantir el dret a la pràctica naturista a les piscines municipals de Terrassa i fomentar l'autoacceptació del propi cos".

La CUP ha celebrat que un es pugui banyar despullat "ni que sigui en aquests termes". I és que, segons ha lamentat el membre de la CUP a Terrassa Ander Zurimendi, la proposta inicial pretenia que es permetés el bany nudista en alguna de les piscines municipals en una franja horària determinada un dia a la setmana. La regidora, però, defensava que la franja reservada per al bany dels naturistes havia de quedar fora de l'horari habitual de les piscines, abans o després. Per tant, Zurimendi considera que l'oferiment incompleix l'esperit de la proposta:

"Incompleix l'esperit de la proposta aprovada pels grups municipals de l'ajuntament l'any passat (...)  No és una franja, sinó un afegitó que posen fora de l'horari normal. Desplaçar el bany naturista a un moment molt d'hora o molt tard és anar contra el propi sentit de l'horari que l'ajuntament es marca".

En qualsevol cas, la CUP anima a banyar-se a la piscina aquest divendres:

Els cupaires confien que la proposta tingui bona acollida i que l'informe d'avaluació de la prova pilot sigui favorable perquè l'any vinent pugui ampliar-se.

Anar al contingut