Barcelona

Noves protestes i talls de trànsit en contra de les retallades en sanitat

Diferents col·lectius d'indignats, professionals de la sanitat i usuaris han convocat aquest dissabte protestes i talls de trànsit a tot Catalunya per mostrar el descontentament social per l'ajust pressupostari en aquest sector i la supressió dels serveis d'urgències en alguns ambulatoris catalans. Hi ha hagut mobilitzacions a Barberà del Vallès, Polinyà, Badia del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Blanes, entre altres. Unes cinc-centes persones han acampat aquesta nit davant l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i a l'Arboç, al Baix Penedès, i un grup de veïns s'han tancat per segona nit consecutiva a l'ambulatori en contra de l'eliminació de les urgències.

Actualitzat
Diversos col·lectius d'indignats del 15-M han convocat per aquest dissabte mobilitzacions a tot Catalunya juntament amb usuaris i professionals de la sanitat pública. Les assemblees d'indignats de Barberà del Vallès, Polinyà, Badia del Vallès o Santa Perpètua de Mogoda s'han manifestat aquest dissabte al matí i han tallat l'N-150 a l'entrada sud de Barberà, després de descartar fer-ho a l'AP-7 o la C-58. Durant més de dues hores, una cinquantena de persones hi han impedit el pas de vehicles de forma intermitent.

A les comarques de Girona, les protestes han tingut més ressó. Als veïns se'ls ha convocat en sis punts, entre els quals Sils, Banyoles o Anglès. A Blanes, unes cent cinquanta persones han tallat la G-882 com a protesta per la retallada, que va començar al febrer i que més endavant també afectarà el servei d'urgències dels ambulatoris de la població.

A Tarragona, aquest dissabte a la tarda s'han tallat diversos accessos a la ciutat. Uns 300 manifestants ho han fet al barri de Bonavista, on han sortit per defensar que es mantingui obert el CAP en horari nocturn i han anunciat que no pararan fins a aconseguir-ho.

D'altra banda, unes cinc-centes persones han acampat aquesta nit davant l'Hospital Arnau de Vilanova, convocades per l'Assemblea d'Indignats de Lleida. A l'Arboç, al Baix Penedès, un grup de veïns s'han tancat per segona nit consecutiva per evitar l'eliminació de les urgències del CAP, que fins dimecres passat encara estava en marxa, i en alguns CAPs del Vallès, com el del barri de Ca n'Oriac, una vintena d'usuaris i veïns han passat de nou la nit a l'ambulatori, com fan des de l'1 d'agost.

Noves mobilitzacions davant el Departament de Salut


Prop de mig miler de persones es van concentrar aquest divendres davant la seu de la Conselleria de Salut a Barcelona. Els manifestants, molts d'ells professionals de la sanitat i usuaris, s'hi han trobat després que es van ajuntar tres marxes que provenien dels hospitals de l'Esperança, Bellvitge i Dos de Maig. Els concentrats van tallar l'avinguda Diagonal durant més d'una hora i van interrompre el trànsit en diversos carrers mentre cridaven consignes com "Educació i sanitat, pública i de qualitat", "Retallar en sanitat és un assassinat" i "Artur Mas, a quina mútua vas", i també van escenificar la mort de la sanitat pública en una "performance".








VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut