Imatge d'arxiu de l'expresident Moammar al-Gaddafi
Imatge d'arxiu de l'expresident Moammar al-Gaddafi
Líbia

Noves investigacions proven que Gaddafi va ser executat

Unes investigacions per part de Human Rights Watch proven que Moammar al-Gaddafi va ser executat, i no pas mort accidentalment. Es basen en testimonis presencials i vídeos de telèfons mòbils.

RedaccióActualitzat
Unes proves publicades en un informede l'organització Human Rights Watch posen en qüestió la versió oficial difosa per les autoritats líbies sobre la mort de l'expresident Moammar al-Gaddafi. Tot apunta que l'exdictador libi va ser executat i, per tant, la seva mort no va ser accidental.

Les autoritats de transició de Líbia han argumentat fins al moment que Gaddafi va morir enmig d'un tiroteig quan els rebels intentaven capturar-lo, el 20 d'octubre del 2011. L'episodi va ser gravat amb telèfons mòbils, i amb aquestes proves i alguns testimonis presencials, gairebé un any després, Human Rights Watch ha reconstruït els últims moments del president del país àrab i la seva comitiva.

D'aquesta investigació, n'ha resultat un informe que assegura que a Gaddafi el van capturar viu, tot i que estava ferit, i el van matar posteriormenta trets, cosa que implica una execució. L'organització observadora dels drets humans afirma també que els rebels no només van assassinar Moammar al-Gaddafi, sinó també 66 membres més del comboi en què el mandatari va ser capturat, a la ciutat de Sirte.


Anar al contingut