Tenis

Novak Djokovic destrona Rafael Nadal a Roma amb una nova exhibició (6-4 i 6-4)

Novak Djokovic està marcant la pauta del tenis actual després d'aconseguir a Roma el seu setè títol de la temporada. El serbi va escombrar Rafael Nadal en la final del torneig italià amb un doble 6-4 i avança imparable cap al lloc més alt del rànquing de l'ATP. En la quarta final que tots dos disputaven enguany, Nadal tampoc va trobar la fórmula per superar Djokovic i va veure com aquest deixava enrere el desgast físic sofert en la semifinal amb Murray per adjudicar-se un partit i un títol que el converteixen en el millor tenista del moment. I ara, a conquistar el Roland Garros.

Actualitzat
Novak Djokovic no només ha guanyat la partida en el joc a Rafael Nadal, sinó que també ha trobat la clau -i de quina manera!- per superar-lo físicament i, sobretot, mentalment. El serbi no n'ha tingut prou a derrotar el tenista manacorí a Indian Wells, Miami i Madrid, sinó que ara es permet el luxe de guanyar-lo a Roma, un torneig que Nadal ha conquerit en cinc ocasions. En la final d'aquest diumenge, Djokovic es va adjudicar el Masters 1000 italià amb una claredat inqüestionable i amenaça ara de fer el mateix a Roland Garros i enterrar així el regnat del balear al rànquing ATP.

Com ja va passar a Madrid, Djokovic va estar simplement magnífic. Va aguantar els llargs intercanvis de pilota, va suportar el tenis de desgast plantejat per Nadal, va minimitzar els errors i va castigar d'una manera letal les imprecisions puntuals del manacorí. El duel va començar igualadíssim, però quan el serbi va arribar al 4-3 a favor seu va accelerar el joc fins a trencar el servei a Nadal. Aquest, no obstant això, no es va doblegar i va replicar pagant a Djokovic amb la mateixa moneda, encara que poc comptava que el serbi posaria punt final al set amb un nou trencament que deixaria Nadal molt tocat psicològicament. 

En altres ocasions, el de moment número u del món no acusaria un cop com aquest, però ja són moltes les situacions enguany en les quals s'ha vist incapaç de superar les adversitats davant Djokovic. En el segon set, el serbi es va situar ràpidament amb un favorable 2-0 tot i que Nadal no es va donar per vençut i va aconseguir trencar el servei al seu rival una altra vegada. Al balear, però, li costava una eternitat adjudicar-se els punts mentre que el serbi -tot inspiració, tot precisió, tot contundència- desplegava un repertori de cops imparables. 

Djokovic es mostrava concentradíssim i amb una capacitat de reacció que li va permetre tirar endavant els moments de debilitat amb excel·lència. Per contra, Nadal va estar intermitent i el seu tenis, poc fluid. Així es va arribar al desenllaç de l'enfrontament amb 5-4 per a Djokovic i servei per a Nadal. El serbi va veure que aquest era el seu moment i amb un obrir i tancar d'ulls es va posar amb tres pilotes de trencament i de partit. Nadal, en un últim cop d'orgull, les va aixecar magistralment però a la quarta va haver d'agenollar-se davant la superioritat del rival i no va poder fer res més que admetre la nova hegemonia del gran Djokovic.  
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut