Alpinisme

Nova Zelanda diu l'últim adéu a Edmund Hillary en un emotiu funeral

Un autèntic i emotiu funeral d'estat ha sigut l'homenatge que Nova Zelanda i el món sencer ha retut aquest dimarts en honor de sir Edmund Hillary. Milers de persones i representants de diferents governs han omplert els carrers d'Auckland per acomiadar-se de qui va ser el primer home en assolir el cim de l'Everest. Hillary va morir el passat dia 10 de gener als 88 anys a causa d'una aturada cardíaca.

Actualitzat

Entre els assistents al funeral, cal destacar la presència del Norbu Tenzing Norgay, fill de Tenzing Norgay, el xerpa que va acompanyar Hillary en aquella escalada mítica l'any 1953 i que va servir perquè l'home arribés al cim de l'Everest.

La cerimònia ha començat amb el toc de sirena de l'HMNZS Endeavour, el vaixell amb el qual Hillary va viatjar a l'Antàrtida l'any 1956 per crear la Base Scott. Sobre el fèretre, cinc xerpes han col·locat mocadors tibetans d'oració i el piolet que va acompanyar l'apinista en aquell ascens. El cos de Hillary serà incinerat i les seves cendres, llençades al mar per exprés desig de l'apinista.  

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut