Nova York

Nova York acull una mostra amb els dibuixos de Dalí per al seu llibre autobiogràfic "La vida secreta"

Salvador Dalí treu el cap aquests dies a la densa oferta cultural de Nova York. L'Institut Cervantes presenta una exposició amb els dibuixos que l'artista va fer per il·lustrar un llibre autobiogràfic molt poc convencional, com no podia ser d'una altra manera tractant-se de Dalí. El va titular "La vida secreta".

Actualitzat
Salvador Dalí escriu "La vida secreta" durant els anys que resideix als Estats Units, a casa d'un dels seus mecenes. La primera edició del llibre es publica en anglès l'any 1942. Per il·lustrar aquesta autobiografia Dalí va fer 136 dibuixos, la majoria dels quals són en aquesta exposició de l'Institut Cervantes de Nova York.

La iconografia daliniana està molt ben representada en aquesta exposició, on també es mostra la seva admiració per la ciutat de Nova York. Aquests gratacels són els camperols que resen a l'"Àngelus" de Millet. Com no podia ser d'altra manera, Gala és present a tot arreu. També hi ha referències plàstiques i escrites al seu amic Federico García Lorca i a Picasso.

L'exposició sobre els dibuixos de Dalí es complementarà amb un simposi internacional sobre el Dalí escriptor.

"La vida secreta" està considerada una autobiografia magnífica, i segons la crítica és el millor escrit de Salvador Dalí, un relat ple de veritats, mitges veritats i també falsedats.
Anar al contingut