El govern espanyol protegeix el taxi davant Uber
El govern espanyol protegeix el taxi davant Uber
Madrid

Nova victòria del sector del taxi davant d'Uber i Cabify

El Suprem dona la raó al Ministeri de Foment per la limitació de vehicles amb llicències VTC

Actualitzat

El Tribunal Suprem ha avalat la imposició de limitacions del Ministeri de Foment a les llicències VTC, que són les que fan servir empreses com Uber o Cabify per operar, vigent des del 2015, per mantenir el servei del taxi com un servei d'interès general.

El tribunal considera ajustat a dret i "no discriminatori" el límit d'una llicència per a cada 30 taxis, així com l'exigència a les empreses d'arrendament de vehicles amb conductor que desenvolupin el 80% dels seus serveis en l'àmbit de l'autonomia on estigui domiciliada la seva autorització.

Aquesta limitació, segons el tribunal, té com a finalitat evitar que la utilització d'autoritzacions de VTC en municipis d'altres autonomies es converteixi en una fórmula fraudulenta d'incomplir la regla de la proporcionalitat.

Notícia relacionada: El que has de saber sobre el retorn d'Uber a Barcelona

D'altra banda, el tribunal anul·la la limitació que les empreses de VTC hagin de tenir una flota mínima de set vehicles per fer aquesta activitat, ja que exclouria els petits empresaris sense raó d'interès general o necessitat que ho justifiqui. En aquest punt, doncs, dona la raó a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i a les plataformes Uber i Unauto.

ARXIVAT A:
Economia de butxacaMobilitat
Anar al contingut