Barcelona

Vaga de taxis amb un seguiment absolut, segons els sindicats, i sense incidents

Els taxistes s'han manifestat pel centre de Barcelona per protestar contra competidors com Uber i Cabify

RedaccióActualitzat

Els taxistes s'han manifestat pel centre de Barcelona, coincidint amb la nova vaga de 24 hores que d'aquest dijous. Reclamen més control de les administracions en la concessió de llicències per als vehicles de lloguer amb conductor. La manifestació s'ha fet entre la plaça Universitat i la plaça de Sant Jaume.

A la tarda, pretenien recórrer la ronda Litoral i la de Dalt en marxa lenta, però finalment han decidit suspendre l'acció. Finalment, però, un centenar de taxistes han decidit anar en fila fins a Barcelona per la C-31. La marxa ha causat retencions de fins a 5 quilòmetres.

El seguiment de la protesta ha estat, segons els sindicats, del 100%. I de moment no hi hagut incidents. A la plaça de Catalunya i a les dues terminals de l'aeroport del Prat, però, han tornat les cues per agafar l'Aerobús, tal com va passar a la vaga de fa un mes. Usuaris inquiets perquè molts d'ells no esperaven aquesta situació. "És increïble. Viatjo una vegada per setmana i no havia vist una cua com aquesta, un desastre", afirmava una dona que estava a la cua.

 

 

Els taxistes volen concretament que es limiti la llicència de vehicles de lloguer amb conductor, d'empreses com Uber o Cabify, que consideren competència deslleial. L'Estat ha intentat tranquil·litzar els taxistes anunciant mesures per evitar que s'especuli amb les llicències, com ara prohibir-ne la transmissió durant els primers dos anys, però els taxistes no ho consideren suficient perquè, segons la llei, són intransferibles.

Els taxis faran serveis socials gratuïts als hospitals, l'aeroport i les estacions de tren i autobús, per a les persones que més ho necessitin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut