Barcelona

Descens del 24% dels usuaris del metro en la segona jornada de vaga

A dos quarts d'onze de la nit ha acabat la darrera franja de serveis mínims del dia

RedaccióActualitzat

Segona jornada de vagues parcials dels treballadors de TMB. A dos quarts d'onze de la nit ha acabat la darrera franja de serveis mínims del dia, durant la qual han circulat el 20% dels combois.

A la tarda, el metro ha registrat un 33% menys d'usuaris entre les quatre i les sis, quan hi ha hagut la segona aturada del dia convocada pels treballadors per aconseguir millores en la negociació del conveni col·lectiu. Durant els serveis mínims de la tarda, quan circulaven el 40% dels combois, la xarxa de metro ha absorbit sense dificultats el passatge, sensiblement menor a l'habitual.

En unes xifres similars a les d'aquest dilluns, les dades provisionals de validacions indiquen que una part dels usuaris han optat per altres mitjans per desplaçar-se. En el volum acumulat des de les cinc del matí fins a les sis de la tarda, la reducció del passatge se situa al 24%, una xifra que arriba al 33% durant les dues hores de l'aturada de la tarda.

Menys aglomeracions al matí

La primera de les aturades del segon dia de vaga al metro de Barcelona, de 7 a 9 del matí, ha acabat sense tantes aglomeracions a les estacions i combois com aquest dilluns, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). En tot cas, la situació ha estat "complicada" i generant incomoditats entre els usuaris, sobretot en el tram central de la Línia 5, entre Sagrera i Diagonal, el més carregat de la xarxa del suburbà, segons han assenyalat les mateixes fonts.

Aquest dilluns, la primera de les quatre jornades de vaga previstes va transcórrer de manera desigual. Al matí, els trens anaven plens i hi va haver aglomeracions i empentes a les andanes i per entrar i sortir dels combois; a la tarda, la circulació de trens i passatgers va ser força fluida.

La vaga durarà fins dijous. Fins dimecres, els serveis mínims són del 40% dels combois en hora punta, és a dir, de set a nou del matí i de quatre a sis de la tarda. I es redueix al 20% de dos quarts de nou a dos quarts d'onze de la nit. Dijous s'estableix la circulació del 20% entre les 9.20 i les 12.20, i del 40% de les 5 a les 8 de la tarda.

Retards de mitja hora a Rodalies

Coincidint amb la vaga de metro, aquest matí hi ha hagut retards de fins a mitja hora a les línies de Rodalies R-2 sud, R-2 nord, i en els trens regionals en direcció Tarragona, com a conseqüència d'un atropellament a l'estació de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat. Entre les sis i les vuit, els trens han circulat per via única. Segons Renfe, a les vuit s'ha restablert la circulació per doble via i el servei s'ha anat normalitzant de manera progressiva. La companyia assenyala que al llarg del dia es podrà recuperar la freqüència i els horaris.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut