Barcelona

Nova teràpia amb cèl·lules mare per al tractament de les fístules de la malaltia de Crohn

La malaltia de Crohn afecta 2 de cada 1.000 persones a tot el món i les fístules que provoca afecten la qualitat de vida dels pacients

RedaccióActualitzat

Una nova teràpia amb cèl·lules mare procedents del greix és eficaç en el tractament de les fístules en la malaltia de Crohn, segons un estudi coordinat per l'Hospital Clínic de Barcelona en el qual han participat 49 hospitals d'Europa i Israel.

Un estudi, que publica avui la revista "The Lancet", demostra que en un 50% dels pacients s'aconsegueix la curació completa de les lesions amb aquest tractament i fins i tot en casos de fracàs previ de totes les alternatives terapèutiques disponibles. A més, evita que els malalts hagin de passar pel quiròfan.

La malaltia de Crohn afecta 2 de cada 1.000 persones a tot el món. Les fístules en el recte i als abscessos perianals són les complicacions d'aquesta malaltia que més afecten la qualitat de vida dels pacients.

Injecció de cèl·lules mare

El tractament consisteix en una única aplicació local en la qual s'injecten les cèl·lules mare directament en el trajecte de les fístules. Els resultats demostren que, amb una sola injecció, hi ha una millora significativa respecte al tancament de les fístules.

Julià Panés, cap del Servei de Gastroenterologia de l'Hospital Clínic, que ha coordinat l'estudi, destaca que un 50% dels pacients curen les fístules i un 60% experimenten una millora significant.

El gran avantatge d'aquest nou tractament és que, a diferència de les teràpies anteriors, no altera el mecanisme de l'esfínter i, per tant, no produeix incontinència fecal, un fet que suposa una gran millora en la qualitat de vida dels pacients de la malaltia de Crohn.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut