Barcelona

Nova mobilització de Som Escola en defensa de la immersió lingüística

Nova mobilització de les escoles catalanes per defensar el model d'immersió lingüística. Després d'un inici de curs marcat pel polèmic recurs del castellà, avui Som Escola torna a convocar la comunitat educativa per defensar l'escola catalana. Ho fa coincidint amb el Dia Europeu de les Llengües i convida alumnes, mestres i famílies a triar la paraula del català que més s'estimin a través d'un dibuix, un mural o un audiovisual que s'ha d'enviar a Som Escola.

Actualitzat
La plataforma d'entitats cíviques i educatives vol continuar amb la iniciativa "La paraula en català que més estimo", la campanya en favor del sistema d'immersió lingüística, que ja ha sumat desenes d'escoles i més de 33.000 adhesions a través del web. Els alumnes, professors i famílies que vulguin sumar-s'hi podran fer-la arribar a info@somescola.cat.

En l'àmbit acadèmic, tindrà lloc a la Universitat de Barcelona la taula rodona "Per un país de tots, l'escola en català" amb el lema "Per un país de tots, l'escola en català".

Paral·lelament, l'escriptor Màrius Serra, l'autor del #catalaalatac, ha llançat un tuit on crida a manifestar-se avui a les 18 hores a la mateixa plaça de la Universitat de Barcelona amb gorres, ulleres i una foto oficial. La iniciativa arriba després que el dia de la Diada el mateix Màrius Serra va animar tothom que cregués en el model d'immersió a mantenir la llengua viva amb el palíndrom que va fer fortuna a la xarxa: "Català a l'atac! Visca la llengua viva! Visca el submarinisme." Cal tenir en compte que des de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les xarxes socials s'han mobilitzat amb múltiples missatges i etiquetes en favor de la immersió lingüística.

Les noves convocatòries arriben després que el passat divendres Barcelona va aprovar una declaració institucional en defensa de la immersió que va aïllar el PPC.

Recordem que el TSJC ha demanat a la Generalitat que apliqui la sentència del Tribunal Suprem que obliga a fer servir el castellà com a llengua vehicular a l'ensenyament juntament amb el català. El govern ha presentat un recurs a la interlocutòria del TSJC, que encara no s'hi ha pronunciat.
Anar al contingut