Bagdad

Nova jornada sagnant a l'Iraq amb prop d'una vuitantena de morts

Dia de dol a l'Iraq. Un total de 83 persones han mort i més de 120 han resultat ferides en diversos atacs i enfrontaments al país. L'atemptat més greu ha tingut lloc a Karbala, on un cotxe bomba ha mort 65 persones i n'ha ferit més d'un centenar. L'explosió ha tingut lloc a un centenar de metres del mausoleu de l'imam Hussein, un dels llocs més sants de l'islam, situat a la vora d'un mercat de verdures. L'estació estava plena de gom a gom en el moment de l'atemptat. A Bagdad, un altre atemptat amb cotxe bomba ha causat almenys deu morts i una desena de ferits. El vehicle ha esclatat al pont de Jadriyah, al sud de la ciutat.

Actualitzat
L’estació on ha esclatat la bomba a Karbala és la que utilitzen els fidels xiïtes que visiten el mausoleu. N'hi van milers cada dia, molts provinents de l’Iran. Com és habitual, estava plena de gent i, segons han explicat des de l'hospital Al-Husseini de Karbala, moltes de les víctimes són nens. La xifra de víctimes podria pujar a causa de la gravetat d’alguns ferits.

Karbala, la segona ciutat santa xiïta després de Najaf, ha estat l’escenari de diversos atemptats similars en els últims tres anys, que han deixat centenars de persones mortes.

A Bagdad, l’objectiu dels terroristes ha estat un pont. Un vehicle carregat d'explosius aparcat ha esclatat al pont de Jadriyah. La infraestructura no ha resultat malmesa per l'explosió, però l’atac ha causat almenys deu morts i dotze ferits. Dijous passat, nou persones van morir i onze més van quedar ferides en un atemptat similar amb camió bomba contra el pont de Sarafiya, que uneix la zona sunnita de Wazeiriya, del centre de Bagdad, amb el barri Kazimiya, del nord de la capital.

A banda d’aquest atemptat, una persona ha perdut la vida i quatre més han resultat ferides per una explosió a l’avinguda del xeic Omar al centre de Bagdad. L’artefacte ha causat també diversos danys materials en els edificis del carrer. Una altra bomba ha causat la mort d’una persona i nou ferits a l'àrea de Madaen, al sud de la capital. A més, la policia iraquiana ha descobert tres cadàvers que han estat abatuts a trets. D'altra banda, l’enverinament d’un dipòsit d’aigua amb clorina a la zona de Sadr City manté hospitalitzades onze persones, entre elles alguns menors.

Un altre dels focus actius ha estat Fallujah, on tres persones han mort. Dos rebels han estat abatuts per les tropes de l’exèrcit iraquià en una operació que s’ha saldat amb un ferit i un quart rebel arrestat. A més, el director de Registre Civil de la ciutat, Zaer al-Kobeisi, ha mort en una emboscada que li havien preparat uns desconeguts. El seu fill ha resultat ferit de gravetat. La policia també ha descobert cadàvers a Fallujah. En total tres persones, dos de decapitades, assassinades a trets a la zona de Karma. Finalment al barri de Foheilat, deu persones han estat arrestades per les tropes nord-americanes en una campanya contra la resistència.

Fallujah és el principal feu de la resistència àrab sunnita i la seu del braç iraquià de l'organització terrorista Al-Qaeda, que ha assumit l'autoria dels atemptats més sagnants perpetrats en els últims tres anys a l'Iraq.

A Bàssora, una altra ciutat clàssica en aquest tipus de notícies, soldats britànics han mort vuit iraquians que presumptament preparaven un atac amb bomba a la ciutat. Els insurgents han estat sorpresos quan anaven a posar les bombes.

Finalment, a la localitat de Biji un atemptat contra un edifici de control militar ha mort cinc soldats iraquians i ha provocat quatre ferits. L’exèrcit iraquià ha explicat que un suïcida va encastar un vehicle carregat d'explosius contra el lloc de vigilància.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut