Buenos Aires

Nova jornada de cassolades en contra del govern argentí

Els argentins continuen expressant el seu desacord amb la política de govern de Cristina Fernández amb el sector agropecuari. Les consignes i les cassolades s'han tornat a sentir, per segon dia consecutiu, als carrers de les principals ciutats del país pel conflicte entre els ramaders -que ja porten dues setmanes en vaga- i l'executiu pels elevats impostos que graven les exportacions de gra. La tensió ha derivat en crits i intercanvi de cops entre partidaris d'uns i d'altres. S'han intensificat els piquets i el tall de les carreteres. Un home de 64 anys ha mort després que l'ambulància en què viatjava no ha pogut arribar a l'hospital.

Actualitzat
El govern de Cristina Fernández ha tornat a reiterar que no es deixarà extorsionar. I és que els ramaders amenacen amb una vaga indefinida si no hi ha un canvi en al política fiscal del l'executiu en el impostos sobre productes agrícoles.

De moment, ja porten dues setmanes en vaga. El govern encara no ha quantificat les pèrdues, però a tota l'Argentina, hi ha problemes d'abastament d'aliments bàsics com la llet i la carn, sobretot a les grans ciutats del país, i les carreteres i les principals vies comercials estan col·lapsades.

Precisament, el tall en algunes vies ha fet que un home de 64 morís, a la ciutat de Córdoba, perquè l'ambulància que el transportava no ha pogut arribar a temps a l'hospital.

A Buenos Aires, partidaris i detractors del govern han protagonitzat incidents sense que hi intervingués la policia. Les cassoles davant el palau presidencial han tornat a ser les protagonistes de la protesta.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut