Mallorca

Nova detenció d'un exalt càrrec del govern Matas pel "cas Palma Arena"

El jutge que instrueix el "cas Palma Arena" ha ordenat la detenció de l'exdirector general d'Esports del Consell de Mallorca Antoni Palerm, que aquest dijous ha acudit a les dependències policials de Palma per declarar. Amb aquesta, ja són sis les detencions per presumptes delictes de corrupció i malversació de fons públics en la construcció del velòdrom Palma Arena. El pavelló va costar el doble del que estava pressupostat. La policia no descarta noves detencions després que el fiscal anticorrupció i el jutge hagin analitzat tota la documentació confiscada.

Actualitzat
La declaració d'Antoni Palerm estaria relacionada amb la seva integració en el consorci encarregat de la construcció del velòdrom Palma Arena, una de les obres més importants del govern del popular Jaume Matas.

La Fiscalia Anticorrupció investigava des de fa un any el suposat cas de malversació de fons públics en les obres del pavelló. Dimecres es van fer escorcolls en empreses i es van detenir cinc persones, tres de les quals vinculades al PP balear: Pepote Ballester, que va ser un dels promotors del projecte, exdirector general balear d'Esports i campió olímpic de regates; Rafael Duran, portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma que es va negar a declarar i Jorge Moisés, exgerent del pavelló.

La Fiscalia Anticorrupció de les Illes sospita que es van desviar diners de les obres de construcció del velòdrom per finançar la campanya electoral dels populars al Parlament balear. En concret, la fiscalia intenta esbrinar per què l'obra va acabar costant el doble del pressupost inicial. Podria esgotar el límit de detenció de 72 hores per obtenir més informació sobre el cas i preparar l'acusació.

El president del Govern Balear, Francesc Antich, afirma que tot plegat no ha estat cap sorpresa, ja que l'actual govern de les illes Balears també havia denunciat la suposada desviació pressupostària. Malgrat tot, al PP es mostren tranquils i defensen la seva innocència.

L'operació continua oberta

La policia no descarta fer més detencions. De moment, l'arquitecte Ignacio Antonio Sáez, imputat per un delicte de malversació de fons públics, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

D'altra banda, la policia i el fiscal anticorrupció han tornat a interrogar l'enginyer industrial, Miquel Ángel Verger, que havia quedat també en llibertat amb càrrecs per un presumpte delicte de malversació de diner públic.

No és previst que s'interrogui el portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafael Durán, després que es negués a declarar. A més, el seu advocat ha presentat un "habeas corpus" perquè considera que la detenció del seu client no es va fer amb totes les garanties. Sembla que no sortirà dels calabossos fins que la fiscalia esgoti el límit de detenció, que és de 72 hores, i que finalitzarà el pròxim dissabte.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut