Actualitat blaugrana

Nova desfeta del Barça al camp del Getafe (2-0) en un altre partit per oblidar

El conjunt de Frank Rijkaard ha caigut al camp del Getafe per 2-0 després d'un partit per oblidar. Els gols de Manu i Albín han donat una victòria més que merescuda a l'equip entrenat per Michael Laudrup, que s'ha mostrat molt més incisiu i amb més claredat d'idees que el seu rival. El Barça sols ha tingut una ocasió clara de gol en tot el matx, a les botes d'Henry, i ha acabat amb deu per expulsió amb vermella directa de Zambrotta. El Barça continua fent passos en fals quan actua com a visitant a la Lliga.

Com sol ser habitual aquesta temporada quan juga fora de casa, el Barça ha sortit espès al terreny de joc davant un Getafe que, com s'esperava, ha mossegat des del principi. La pressió exercida pels homes de Laudrup a tot el camp, sumada a la poca claredat d'idees i el ritme lent del conjunt blaugrana, feia preveure que el Barça no ho tindria gens fàcil per aconseguir els tres punts. El primer a avisar ha estat el conjunt local al minut 9 amb un xut perillós de Pablo Hernández que ha sortit per damunt del travesser. No hi ha hagut resposta per part dels de Rijkaard perquè ha estat el Getafe qui ha continuat assetjant la porteria del Barça, especialment amb una gran jugada del davanter Uche, desequilibrant durant tot el partit, que ha acabat amb un xut ras que ha aturat Valdés. El Barça, però, ha tingut una ocasió immillorable per avançar-se en el marcador. Al minut 23, una gran passada d'Andrés Iniesta a l'espai l'ha desaprofitada Henry, que sol davant Abbondanzieri ha xutat al cos del porter. I del possible 0-1 s'ha passat a l'1-0 en quatre minuts. Manu del Moral recull una pilota dins l'àrea després d'una centrada des de l'esquerra i afusella Valdés mentre la defensa blaugrana s'ho mirava. El Barça no ha tingut capacitat de reacció (testimonial el trident format per Henry, Ronaldinho i Messi) i fins i tot ha estat a punt de rebre un altre gol abans del descans després d'una gran jugada entre Sousa i Uche.

Canvis que no solucionen res

A la represa, Rijkaard ha fet entrar Zambrotta i ha desplaçat Puyol al centre de la defensa en el lloc d'un desafortunat Thuram. Res no ha canviat, però. L'equip ha seguit amb la mateixa dinàmica i sense donar mostres evidents de redreçar la situació. Ronaldinho ha continuat apagat tot i col·locar-se de fals davanter centre, Messi sense mostrar-se còmode, Henry absent i els laterals Abidal i Zambrotta no gosaven pujar per la seva banda. L'únic que s'ha mostrat incisiu ha estat Andrés Iniesta, que no ha parat de demanar la pilota i ho ha intentat amb un xut ajustat al pal al minut 6. El Getafe, amb el marcador a favor, s'ha dedicat a defensar amb ungles i dents (i també amb molt d'ordre) i a sortir ràpidament al contracop a la mínima oportunitat que se li presentés. Així ha pogut marcar l'omnipresent Uche amb una jugada personal per la banda dreta al minut 16.

Rijkaard ha mogut fitxa per veure si el seu equip es despertava de la letargia, primer donant entrada a Giovani en substitució d'un Ronaldinho desaparegut i poc després amb Bojan per Leo Messi. La vitalitat dels dos joves jugadors tampoc ha fet de revulsiu, perquè l'equip culé no ha trobat la fórmula ni ha donat símptomes de poder trencar l'ordre tàctic de l'equip que el va eliminar la temporada passada a les semifinals de la Copa del Rei. Una segona meitat per oblidar que ha acabat amb l'expulsió de Zambrotta per vermella directa i amb un segon gol del Getafe obra d'Albín a les acaballes del partit.