Washington

Nova derrota de Bush en aparcar el Senat la reforma de la llei d'immigració fins després de les eleccions presidencials

La controvertida reforma de la llei d'immigració dels EUA s'ha encallat definitivament al Senat i obliga George Bush a encarar una altra derrota. Aquesta reforma, que obria la porta a legalitzar dotze milions d'immigrants, era la gran aposta del president dels EUA abans d'abandonar el càrrec l'any que ve. Per deu vots de marge els senadors no s'han posat d'acord per tancar un debat que s'allarga des de fa mesos i votar la llei. Per tant, és gairebé impossible que la reforma torni al Congrés abans de les presidencials del 2008 perquè, de fet, ja s'ha convertit en un tema de campanya.

Actualitzat
Bush ha hagut d'afrontar l'oposició interna d'un grup de senadors republicans, per a qui la nova llei d'immigració equival a una amnistia i no servirà per frenar el flux de nous immigrants.

Alguns sindicats també hi estan en contra, perquè creuen que servirà per crear una bossa de treball barata. Amb aquesta llei, la Casa Blanca volia reforçar la seguretat a la frontera amb Mèxic per evitar noves entrades i, al mateix temps, aprovar instruments per a la integració dels milions d'immigrants que des de fa anys viuen i treballen als EUA sense papers.


Anar al contingut