Comín, Torra i Puig, davant l'anomenada Casa de la República a Waterloo (EFE)
Comín, Torra i Puig, davant l'anomenada Casa de la República a Waterloo (EFE)
Waterloo

Torra torna a cridar al diàleg en la visita a Comín i Puig l'endemà de rellevar-los

El president insisteix en un diàleg "sense condicions" i diu que escoltarà "atent" quin projecte té Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

Menys de 24 hores després d'anunciar el nou govern sense presos ni exiliats, el president Quim Torra ha anat a Waterloo, a Bèlgica, per reunir-se amb els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig.

Des de Bèlgica, Torra ha insistit en la crida al diàleg entre els governs espanyol i català:

"Que el president d'Espanya s'assegui a negociar amb el president de Catalunya. A parlar, perquè hem de parlar. Parlar i dialogar, i, després de fer-ho, tornar a parlar i dialogar; aquest és el nostre missatge."

 

Torra ha afegit que estaran atents al missatge que doni Pedro Sánchez en el debat de la moció de censura que el PSOE ha presentat contra Mariano Rajoy, que arrenca aquest dijous. I ha considerat que Europa també n'està pendent:

"Estem demanant diàleg sense condicions. Veurem el discurs del senyor Sánchez. Penso que tot Europa estarà pendent del seu discurs, on situa la crisi de Catalunya, quines solucions proposa, quin projecte té, quin és el projecte que té Espanya per a Catalunya."

 


El president de la Generalitat ha agraït als tres exconsellers que s'hagin "sacrificat per Catalunya".

Els ha demanat que continuïn "defensat la dignitat del país", treballant per "internacionalitzar" el procés i que despatxin amb els nous consellers. També ha remarcat que continuarà movent-se per a la seva restitució:

"El dia més feliç de la meva presidència serà quan puguem tornar a investir el president Puigdemont. I també quan vosaltres pugueu tornar a ser consellers."

De fet, ha situar com a temes "prioritaris" els presos polítics, els exiliats i el dret a l'autodeterminació.


Torra ha anunciat, d'altra banda, que presentarà una querella contra l'exdirigent del PSOE Alfonso Guerra per difamació, per haver-lo qualificat de "nazi".

ARXIVAT A:
Quim TorraArticle 155Investidura
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut