Nou videoclip de Valtonyc
Nou videoclip de Valtonyc

Nova cançó de Valtonyc: "Tinc milers de míssils que apunten a sa majestat"

Actualitzat

El raper mallorquí Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona, no ha trigat ni una setmana a respondre a la confirmació de la condemna del Tribunal Suprem amb un nou tema que ha penjat a Youtube. La cançó es diu "Pido perdón porque he comprendido" i, en el punt de mira, altre cop el rei.

El tema diu textualment "Vine i digue-li que tinc milers de míssils que apunten a sa majestat", o que "els atacarem on els dolgui més".

 

 

La lletra del tema també inclou expressions com "sóc més temut que un fusell apuntant a la nuca", o "de la meva boca mai sortiria demanar-los perdó". Igualment hi ha referències a la "lluita armada" i a "l'esclat de casernes" o al judici.

 

Tot plegat en un videoclip ple d'imatges de l'1-0, de casos dramàtics de violencia domèstica, del judici del cas Gürtel, amb imatges del president espanyol, Mariano Rajoy, i del vídeo promocional dels 50 anys del rei Feip VI. 

 

El Tribunal Suprem va confirmar la setmana passada la condemna a José Miguel Arenas, Valtonyc, de tres anys i mig que l'Audiència Nacional va imposar a Josep Miquel Arenas Beltran per delictes d'enaltiment del terrorismecalúmnies injúries greus a la corona, i amenaces no condicionals en les seves cançons. Ho feia per al·lusions a l'expresident del govern balear, José Ramón Bauzà, el rei emèrit Joan Carles I o l'expresidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre. En el seu tema també hi havia referències a etarres, a bombes de destrucció nuclear i a uns porcs a qui es desitjava la mort, en referència a persones.

Una condemna que va reobrir el debat sobre la llibertat d'expressió a Espanya, en uns dies on han coincidit la retirada de l'obra sobre els presos polítics de Santiago Sierra de la fira Arco o el segrest del llibre "Fariña", de Nacho Carretero.

Anar al contingut