Damasc

Nous atemptats i bombardejos fan saltar pels aires la treva a Síria

L'alto el foc de quatre dies coincidint amb la festa del xai queda enterrat per nous bombardejos i atemptats que han deixat més de 150 morts en les últimes hores.

RedaccióActualitzat
La treva decretada a Síria en motiu de la festa musulmana del sacrifici del xai ha fracassat. Les parts havien acordat fer callar les armes durant quatre dies però tot plegat ha quedat en paper mullat en registrar-se nous atemptats i bombardejos.

Només divendres, el suposat primer dia d'alto al foc, 146 persones van morir al país segons l'Observatori Sirià de Drets Humans. I la xifra ha continuat augmentant aquest dissabte.

L'exèrcit i els rebels s'acusen mútuament de no haver respectat l'alto el foc.

Ja ningú en parla, de la treva. És més, en les últimes hores la rebel·lió s'ha apuntat petites victòries, com la conquesta de Haram, a la frontera turca. També denuncia que l'exèrcit ha aprofitat per mobilitzar les tropes i reforçar-se logísticament en les àrees més disputades.

Per uns i altres l'únic alto el foc que es preveu és l'últim, quan s'acabi la guerra amb la derrota del contrari.

Un miratge de normalitat

La guerra s'ha tornat a imposar malgrat l'intent de restablir la vida quotidiana per part de molts dels que continuen vius. Aquests dies de vacances els carrers de Damasc s'han omplert com mai. Els ciutadans de la capital han sortit al carrer per anar a comprar i proveir-se. Fer veure que tot és normal encara que sigui un autoengany.

L'altra cara de les vacances és Atarib, una ciutat martiritzada durant mesos. Els seus veïns van fugir en massa i ara fa poc que han començat a tornar. Hi ha poques provisions per comprar i pocs clients. Els carrers són espectrals. Aquí, allò que a Damasc anomenen "vida normal" s'ha reduït a la rutina d'aconseguir alguna cosa per menjar i anar passant el temps.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut